Vader: Stockholm

Nyhetsarkiv
Nyheter per kategori

De Nya Sedlarna, Glöm Nu inte att lämna in de gamla mynten och sedlarna

Dags att ge plats för Astrid, Evert, Ingmar och Dag

I den händelse madrassens stoppning har fått utfyllnad av eventuellt sparkapital är det nu dags att se över placeringsformen. Eller åtminstone att få delar av den uppdaterad med nya ansikten. Redan den 30 juni, alltså om lite styvt en månad, blir de gamla valörerna 100, 500 kronor ogiltiga. Då säger vi hejdå för den här gången till Selma och några av hennes kamrater.

Den 3 oktober kom dessa nya stjärnor att gjorde entré på den monetära estraden, nämligen Greta och Barbro, 100 respektive 500 kronor. Det tillkom även nya 1, 2 och 5-kronorsmynt.

30 juni 2017 blir de gamla 100 och 500-kronorssedlarna ogiltiga tillsammans med lilleputtarna 1, 2 och 5 kronor.

Sedlar som upphör att gälla den 30 juni kan sättas in på bank fram till 31 augusti 2017, om det finns ett bankkontor nära dig som fortfarande hanterar kontanter. Därefter går de att få inlösta hos Riksbanken mot avgift. Ogiltiga mynt sparar man som souvenirer eller lägger bland metallskrot på kommunens återvinningscentral.

Comments are closed.