Vader: Stockholm

Nyhetsarkiv
Nyheter per kategori

Börjar Ni fundera på julklapsstipsen ?

Snart är sköna Julen och långa helger här och med den lite tid över att läsa. Varför inte satsa på en bok om skytte i år. Vi har plockat ut tre böcker som vi tror att du skulle kunna ha mycket nöje av att läsa.
Vi har hittat en svensk, en norsk och en engelsk.

Den första boken är en norsk pocket bok från 2009. ” Sikt mot toppen” av Bjørn B. Svingen.
Boken är på 176 sidor och vänder sig till tränare och erfarna skyttar som vill bli en bättre pistolskytt. Man tar upp grundläggande tekniker, upprättande av systematisk träning och mental träning.
ISBN:9788272862175

Den andra boken är svensk och handlar om vår svenske bragdskytt Jonas Jacobsson. Boken heter ” Viljan att vinna” och är skriven av Anika Gullberg och kom ut maj 2009.

ISBN: 9789197756310
Beskrivning: Redan när han vaknar på tävlingsdagens morgon finns den där, tävlingsinstinkten. Under ett Paralympics är den starkare än under några andra tävlingar och sportskytten Jonas Jacobsson behöver inte leta efter den rätta mentala inställningen. Känslan som både peppar honom själv att prestera på topp men som också signalerar ”Nu är det allvar” till konkurrenterna.

60 eller 120 skott i grundomgången avgör vilka åtta som går vidare till finalen och den avslutande kampen om medaljerna. I en sport där det handlar om millimeter gäller det att inte släppa koncentrationen för en sekund.

– Mina tankar handlar om att jag inte skall släppa kontakten med guldmatchen, inte någon gång under tävlingen.

Han har redan sexton segrar i Paralympics, femton VM-guld och tjugotvå EM-guld. Vägen till framgång har gått via många långa träningspass och minutiösa
förberedelser. Nu väntar nya utmaningar för Jonas Jacobsson som har siktet inställt på en plats i OS 2012.

Den tredje boken från december 2010 är ”Smallbore Rifle Shooting” av engelsmannen Christopher Fenning.
Den är på engelska innehåller 160 sidor. Boken för den som tänker börja med gevärskytte, och för dem som redan har viss erfarenhet men som vill förbättra sina kunskaper och delta i tävlingar. Boken tar läsaren från första avlossade skottet och genom skjutteknik. Den ger goda råd och ger svar på de flesta frågorna en nybörjare kan ha.
ISBN:97818479722

Samtliga böcker finnas att köpa hos t.ex www.adlibris.com

Comments are closed.