Dec 2012 – Skytteårets sista månad – Snart startar ett nytt år med nya möjligheter att prova på vår sport

Våra ungdomsföreningar i länet fick bra draghjälp utav sommarens OS i London.  100 talet ungdomar har redan hört av sig  sen höststarten för att få chansen att pröva på vår skyttesport.

Är Du sugen på att prova på skytte i din hemkommun så skall Du höra av dig så vi kan tipsa om lämplig förening. Länets 30 tal ungdomssektioner/föreningar har idag ca 800 ungdomsskyttar.  Alla våra kunniga föreningsledare utbildas kontinuerligt för att kunna ta hand om våra juniorer (7 -25) på bästa sätt.

Allt fler av våra föreningshallar och banor utrustas vartefter med elektronikställ för att möta framtiden. Med elektronikens hjälp kan skytten och ledarna lättare läsa av resultat och lättare ge skyttets olika skytteställningar rätt handledning där olika finjusteringar och träning möjliggör förbättrade skytteresultat. Utöver luftgevärsskyttet så har flera föreningar även krutskytte där korthållskyttet 50 meter (cal 22 –  ”salongsbössan”) är en lämplig uppföljare. Banskytte på 50 meter eller Fältskytte upp till ca 100 meter är lämpliga att prova på under våren. Vi har även några skidskytteföreningar i länet som håller till uppe i Roslagen. Skidskyttesporten har fått stort genomslag / intresse genom TV sportens intensiva mediabevakning.

Intresserad att prova på vår sport  ??
Sänd ett mail till vårt kansli , där talar Ni om vilken ålder, tjej/kille och kommun Ni bor i så återkommer vi med lämpliga föreningsalternativ som Ni sen kan kontakta.
ungdom.kansli@skjutbanan.com

Solnaskytten Johanna Lindgren prickade in GULDET i Riksfinalen av Skyttiaden 2012

 

Efterlysning: Våra ungdomsföreningar söker intresserade ledare  – föräldrar som kan hjälpa till att ta hand om våra juniorer. Givetvis sker allt under ordnande former där det ges tillfälle till att växa med ledarrollen i den egna föreningen. Har ni sen skyttebakgrund eller någon annan erfarenhet från ungdomsverksamhet så tar vi tacksamt emot Er hjälp där ute hos våra ungdomar och ledare.